Капитанът на волейболния Тренто и националния отбор на Италия Симоне Джанели, даде доста любопитно интервю пред „Rai sport“. Разпределителят засегна най-различни теми, като борбата с коронавируса, плановете за бъдещето и израстването в личен и професионален план.

„Това, което изживяваме всички е ужасно, коронавирусът засегна целия свят и всички сме длъжни да се отнасяме много отговорно към ситуацията. Когато всичко това свърши, трябва да излезем напълно променени, целият свят вече ще бъде различен. Всичко зависи от нас хората, ако ние пожелаем светът ще стане по-добро място", започна той. 

"Вече от 20 дни съм в Тренто, но не съм сам и това много ми помага. Приятелката ми е до мен и се стараем да прекарваме времето си ползотворно и да се подкрепяме в тези трудни времена.  Готвим заедно, учим, правим всичко, за да сме добре, дори няколко пъти се обаждах на баба си, за да и предложа рецепти и вкусна храна. Освен това съм много сериозен към образованието си, предстоят ми много важни изпити и искам да се представя добре".

"По отношение на волейбола имам да уча още много, само на 23 години съм, но разпределителят е изключително отговорен пост, от теб зависи много и трябва винаги да си на топ ниво. Моят идол определено е Роджър Федерер, този човек е истинско вдъхновение за мен. Той е пример за всички спортисти по света, а това, което прави е феноменално. На корта и извън него Федерер е страхотен човек, а ролята на спортистите е точно такава, те трябва да служат за пример“, завърши Джанели.

Автор: Делян Калинков