Президентът на Европейската волейболна конфедерация - ЦЕВ Александър Боричич оцени много високо организацията на Българска федерация по волейбол на церемонията по тегленето на жребия за Шампионска лига 2020 и Европейската Волейболна Гала 2019 в София, като изрази своята признателност с благодарствено писмо до президента Данчо Лазаров и Българска федерация по волейбол.
 
Ето и пълния текст на писмото:
 
Скъпи г-н Лазаров,
Драги приятелю,
 
Позволи ми да изразя към теб, от името на ЦЕВ и цялото Европейско волейболно семейство, нашата искрена благодарност за толкова много неща, които е наистина трудно да се изброят.
 
Не само за твоя изключителен дългогодишен принос към Европейския и световен волейбол, за твоята постоянна готовност за промоция на нашия спорт, но също, в този случай, за твоята подкрепа и подкрепата на твоята федерация при организирането на всички събития, които се състояха миналата седмица на най-високо професионално ниво във вашия прекрасен град София. Аз бих искал да похваля всички, които помагаха и стояха до нас във всеки момент, за да направят тези събития толкова успешни.  
 
С нашето годишно честване на завършека на текущата година и обявяване на нови събития за следващата  беше даден нов блясък с настоящото провеждане на семинара за клубовете. жребия на за Шампионската лига за 2020 г. и Волейболната Гала на ЦЕВ за 2019 г.  
 
Както вече споменах многократно, Българската волейболна федерация е много уважаван и високо оценяван член на нашето волейболно семейство и ние сме горди да имаме някой като теб да бъде винаги в него заради спорта Волейбол.
 
Гледайки напред за продължаване на нашето изключително сътрудничество и за по-нататъшно постоянно промотиране на нашия спорт Волейбол, прославяйки го по този начин за много от идващите години, аз ти благодаря отново за цялата твоя позитивна енергия и ползотворни усилия.
 
                          С моите най-искрени лични пожелания
                                   Александър Боричич,
                                     Президент на ЦЕВ