„След международния турнир по волейбол в Добрич, в който Галатасарай участва и спечели, много хора в залата и извън нея дойдоха при мен да ме поздравят и благодарят за хубавите моменти, които сме им създали по време на мачовете. Мога да им кажа на тези хора, че не те на мен трябва да благодарят, а аз цял живот трябва да благодаря на Добрич, че ми даде хубава жена, която много обичам”, заяви треньорът на турския гранд Драган Нешич.

„Турнирът в Добрич бе много полезна част от подготовката не само за нашия тим, но на всички отбори, които участваха. Нашата цел е не само да има силни отбори и да се получи волейбол на високо ниво, но и в залата да има много зрители. Мисля, че успяваме да постигнем това, което сме набелязали. Хубаво е да видиш как хората се радват и разпускат от нелекото ежедневие. Бъдещето на турнира е сериозно. С г-н Младен Матеев и г-н Веселин Велев вече подготвяме следващото издание, като то в него ще участват още по-силни отбори. Конкретно за играта на нашия тим мога да споделя, че имахме грешки, които ще трябва да изчистим, а за турнира ще кажа, че с него Добрич вече е на картата на световния волейбол, след като участват такива големи отбори. Като човек, който е част от проекта Добруджа 07, искам да кажа, че амбицията ни е да върнем нещо, което беше преди години. Добрич е волейболен град, а пълната зала по време на срещите го доказа, че това все още е така. Не виждам смисъл да се закриват центрове като Добрич. За отбора на домакините мога да кажа, че има огромно развитие. Поздравявам момчетата за хубавата игра и треньорския екип, воден от младия специалист Жоро Петров, за работата, която са свършили. Очаквам да израснат още и да създават големи проблеми на българските волейболни грандове. Ние обаче не трябва да подценяваме и другите отбори по пътя си към Суперлигата.

Суперлативи за престоя си в Добрич и участието на новия си клуб Галатасарай изказа Боян Янич – капитан на сръбския национален отбор по волейбол.

„Беше ми много приятно да играя пред такава публика. Феновете в зала „Добротица” бяха невероятни. Те заслужават да гледат волейбол на високо ниво. С голямо удоволствие приех да играя в отбора на Драган Нешич. Той направи много добра селекция в спортен клуб с голяма история. Атмосферата в отбора е добра, но ние сме в самото началото на подготовката. Ако успеем да задържим положителното настроение в отбора, то ние ще спечелим това, което сме си набелязали. В Добрич бях презадоволен. Впечатлен съм от условията в спортния комплекс „Изида”, който се намира на прекрасно място - страхотен хотел и много вкусна храна. Имате бих казал отлични условия за подготовка и за провеждане на силни международни турнири, както виждам не само по волейбол, но и тенис на корт”, сподели Янич.