Големият финал на Национална верига ученически мини-волейбол турнири „Малки великани“ ще се проведе на 20 октомври, в град Разлог. 

На 9 октомври приключи първата част от квалификациите на ученическия мини-волейбол турнир „Малки великани” за Купата на Булстрад 2018. След състезанието в зона „София“ и провелите се състезания в Варна, Бургас и Стара Загора, вече са ясни отборите, които ще премерят сили за Купата на Булстрад 2018 на финала в град Разлог на 20 октомври. 

След старта на „Малки великани” във Варна, Бургас и Стара Загора в зона София се включиха 23 отбора. Специални гости на събитието бяха д-р Ирена Димитрова, директор на дирекция

"Превенция, Интеграция, Спорт и Туризъм" към Столична община, която зареди децата с позитивни емоции още в старта на събитието и подкрепи сърдечно инициативата, Люсиен Велчев, председател на Спортен клуб "Левски - Спорт за всички" и Ванина Миланова, президент на Европейската асоциация на многоспортовите клубове /EMCA/. 

Наградите на участниците и победителите бяха връчени лично от г-н Пламен Шинов, изпълнителен директор на ЗАД „Булстрад Виена иншурънс груп“.

Отборите, които ще се състезават за Купата на 20 октомври са:

- Зона Варна: СУ Никола Й. Вапцаров - град Суворово 

- Зона Бургас: ОУ “Васил Априлов” - гр. Бургас 

- Зона Стара Загора: 9 ОУ “Веселин Ханчев” 

- Зона София: 2-ро ОУ „Христо Смирненски”, Берковица

Домакините от град Разлог ще излъчат своя отбор след вътрешна квалификация между училищата.

Освен престижната награда - Купата, отборът-победител на финала на „Малки великани” ще завоюва и специалната голяма награда - участие в спортен лагер. Допълнителни изненади са предвидени за всички участници и зрители.