Мъжкият национален отбор по волейбол на Франция е много вероятно да остане без треньор след олимпийските игри в Токио.

Настоящият селекционер на „петлите“ Лоран Тили възнамерява да напусне поста след края на най-голямото спортно събитие. Олимпийските игри в Токио ще се проведат между 24-и юли и 9-и август. Лоран Тили е начелно на френския национален отбор от 2012 година, като постигна редица успехи за 8 години на кормилото на „петлите“.

Той изведе Франция до 5 медала от големи състезания, като спечели първи исторически златен медал във волейбола за Франция.  Тили завоюва европейската титла през 2015 година, и успя два пъти да триумфира в световната лига, сега лига на нациите, през 2015 и 2017 година. 

Селекционерът отдавна обмисля решението си да напусне отбора, но разочароващото четвърто място на „Евроволей“ 2019, още повече е накарало специалиста да вземе това решение. Очаква се след олимпиадата през лятото, Тили да поеме към Япония, където да застане начело на тима на Panasonic Panthers. Според информациите Лоран Тили ще подпише 3-годишен контракт с японския тим, като финансовите условия за изключително примамливи за треньора.

Автор: Делян Калинков