Условията за провеждане на срещите от женското Европейско първенство по волейбол през 2021 година в Пловдив са перфектни, заявиха официалните лица на европейската волейболна конфедерация ЦЕВ, чието работно посещение в Града под тепетата приключи днес.

По време на тази инспекция, бившата волейболна звезда на Хърватия Мая Поляк, която сега работи в централата в Люксембург и е ръководител проект Евроволей 2021, и дългогодишният сръбски волейболен деятел Слободан Милошевич в ролята си на член на Европейската спортно-организационна комисия към ЦЕВ, прегледаха зала Колодрума и останалите съоръжения в Пловдив в компанията на мениджъра на ВК Марица Пловдив Борис Халачев, който отговаря за организацията на еврошампионата от страна на българската федерация, и заместник-кмета на града Георги Титюков.

“Ние сме изключително доволни от посещението си в Пловдив. Не бих го нарекла с тази неприятна дума ‘инспекция’, а по-скоро ‘другарска визита’”, каза Поляк пред volleymaritza.bg. 

"Българската волейболна федерация е известна като опитна и здраво работеща, както и като сериозен организатор. Убедихме се, че състезателната зала, тренировъчната зала (б.а.: Сила) и хотелите са на много високо ниво. Бяхме приятно изненадани от присъединяването на заместник-кмета на Пловдив, което показва голямата подкрепа от страна на общината".

"Всички ние – ЦЕВ, българската федерация и градската община, сме в един отбор и имаме една обща цел – да популяризираме волейбола, да популяризираме България и да популяризираме Пловдив", добави Милошевич. 

"Още веднъж се убедихме в това, което вече знаем отлично – българската федерация е много добре организирана, а условията за волейбол в Пловдив са перфектни!"

През август и септември догодина България ще бъде домакин на Евроволей 2021 заедно с Румъния, Сърбия и Хърватия. Пловдив ще посрещне една от четирите групи (с по шест отбора) от първия етап на полуфиналите, както и четири осминафинала и два четвъртфинала. Финалната четворка ще се проведе в Белград.