За втора поредна година ВК Хебър Пазарджик проведе първата си открита тренировка за новия състезателен сезон на Успение Богородично. През тази година тимът ще играе в първенството от Суперлигата.

С изключение на двамата новопривлечени чужденци в зала "Васил Левски" се събра целият отбор. Преди тренировката, наставникът Атанас Петров коментира, че целта през тази първа година в Суперлигата е максимално добро представяне, а защо не и медали, а по-дългосрочната цел е отборът да се изкачи до върха в българския волейбол.

Той представи новата селекция на тима. На първо място е изграждането и сработването на отбора - много клубове правят добра селекция, но не винаги от нея ще се получава добър отбор, коментира Петров. Новите състезатели на отбора - Минчо Минчев, Венцислав Трифонов, Мартин Палийски, Ивайло Лалов, Мартин Симеонов и Пламен Христов.

Очаква се да пристигнат също разпределителят Неманя Стефанович (Цървена звезда) и македонският национал Александар Ляфтов. За доброто представяне на волейболният отбор на Пазарджик ще работи и помощник треньорът Николай Димитров - кадър на Пазарджик, с богата състезателна и треньорска кариера. Основната му задача е физическата подготовка на волейболистите.

"Знам целите на отбора, а винаги съм бил максималист, затова мисля, че са постижими, каза Димитров. Постижимите цели споделят и новите попълнения. Харесват професионализма тук, много добрите условия за реализация и не на последно място - невероятната публика в Пазарджик".

След десетдневна обща физическа подготовка в Пазарджик, тимът заминава на подготвителен лагер в Тетевен. След завръщането, до началото на шампионата през октомври, целта е да се изиграят максимален брой контролни срещи. /БТА