В сблъсък между бивши волейболни национали на България УНСС не успя да сътвори нова изненада и бе надигран от Арда с 3:0 гейма (25:18, 25:21, 25:17). Така тимът на Иван Халачев от Кърджали е третият ½-финалист и първи след честа победа в турнира за Купата на България в Благоевград. След като на 1/8-финалите „студентите” от София, които са второ място във Висшата лига елиминираха елитния Нефтохимик 2010, сега водени от бившия помощник на Радостин Стойчев в Славия Петър Иванов „икономистите” нямаха сили за нов успех над тим от Суперлигата.

В двубой между екс-национали, Арда не даде нищо на икономистите

Един срещу друг в зала Скаптопара застанаха екс-националите ни Петър Узунов за Арда и Веселин Димчев с Валери Секулов от УНСС. За тима от Кърджали пък на полето бяха и двамата ни национали по плажен волейбол Невен Нешев и Константин Митев, като вторият бе „преквалифициран” в отделни моменти на мача от разпределител в диагонал.

Първите разигравания в мача бяха равностойни – 2:2, 3:3, 6:6, като Силвестър Иванов спечели първото техническо прекъсване в полза на УНСС. Последва размяна на лидерството в резултата, „студентите” успяха да вземат и второто със 16:15. След това обаче се видя разликата в играта между тимовете от Суперлигата и Висшата лига. Арда поведе, като два аса на Петър Карагяуров позволиха бързото спечелване на частта с 25:18.

В двубой между екс-национали, Арда не даде нищо на икономистите

В нито един момент от втория гейм УНСС не успя да излезе водач в резултата. Играчите от Кърджали бързо взеха солиден аванс – 4:1, 8:2, 10:2, 14:6, 16:7, 19:11. Иван Ковачев обаче получи аплодисменти за единичната си блокада за „икономистите” при 21:18 за противника, като дори софиянци стопиха пасива си на 2 точки – 21:23. До края нови добри изяви на Невен Нешев гарантираха гейма за Арда с 25:21 с точка на Митев.

Третата част също мина под диктовката на селекцията от Кърджали. Само откриващата точка бе за УНСС. След това Арда водеше с 4-5 точки (8:4, 11:6, 16:12, 20:15, 22:17). От първи опит тимът от Кърджали взе гейма с 25:17, а така стигна до чист успех с 3:0 гейма.

Така Арда стана третият ½-финалист в турнира за Купата на България, като утре от 15:00 часа ще спори за място на финала срещу победителя от последната среща тази вечер между Монтана и Марек Юнион Ивкони.

В двубой между екс-национали, Арда не даде нищо на икономистите

УНСС: Иван Ковачев, Веселин Димчев, Светозар Димов, Живко Димитров, Силвестър Иванов, Валери Секулов, Иво Коцаков – либеро (Танчо Иванов, Емил Илиев, Емил Георгиев, Стефан Младенов, Тодор Стайков)

Арда: Ивайло Филипов, Кирил Хаджиев, Петър Узунов, Константин Митев, Петър Карагяуров, Невен Нешев – кап., Теодор Маринов – либеро (Кристиан Пенчев, Владимир Лобутов, Запрян Доникян)