Отборите на Славия, Звездец Горна Малина, Арда Кърджали и Виктория Волей Пловдив се класираха за полуфиналните плейофи, след изиграване на мачовете от редовния сезон във второто ниво от волейболния шампионат - Висшата лига.
 
Отборите на Славия и Звездец заеха първите две места в крайното класиране на група А в първенството. В последния си мач "белите" победиха Ботев Ихтиман с 3:0 гейма, и завършиха на първата позиция. Ихтиманският тим съумя да запази мястото си в това ниво на волейбола след като направи добри игри във втората част на шампионата, което изигра сериозна роля.

Волейболистите на Арда и Виктория Волей завършиха на първите две места в група Б от шампионата.
 
В полуфиналните битки Славия ще играе с пловдивския Виктория Волей, а в другия полуфинал, един срещу друг излизат Арда и Звездец.
 
Регламентът предвижда да се играе до две победи от три мача. Срещите са насрочени за 9, 13 и евентуално при достигане до трета мач - 17 март. Единствено двубоят между Славия и Виктория Волей ще се играе ден по-рано, на 8 март.
 
Победителите от полуфиналните плейофи ще спорят за титлата във Висшата лига, като финалните двубои са насрочени за 23, 27 и 30 март. Играе се отново до две победи от три мача.