Председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров проведе среща с представители на клубове от женското направление в присъствието на президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев и изпълнителния директор на НВЛ Станислав Николов. 

На срещата присъстваха представители на "Марица", ЦСКА, "Казанлък", "Раковски" (Димитровград), "Славия", "Локомотив 1929 Нидо", "Варна ДКС", "Перун" (Варна) и ЦПВК.  

32 снимки

Предстои решението си за евентуално участие в НВЛ-жени да вземат и от "Берое" (Стара Загора), които нямаха възможност да присъстват на срещата.

Председателят на Национална волейболна лига и членовете на комисията запознаха присъстващите с визията си развитие на женския волейбол. Ръководство и клубове се обединиха около изготвяне на 4-годишна стратегия за женското първенство. 

"Много съм доволен, че имах възможност да се запозная с клубовете, които изявяват желание да участват в Национална волейболна лига-жени. Проведохме много полезна първа среща, на която клубовете споделиха основни теми, които ги вълнуват, а ние имахме възможност да споделим с тях начина, по който да върви работата и комуникацията между нас. Още веднъж потвърдихме, че клубовете ще вземат решенията, а ние ще се съобразяваме и ще работим за изграждането на по-добрия облик на продукта. Запознахме ги лично с решението си 50% от финансовите постъпления в Национална волейболна лига да отиват директно за клубовете", заяви председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров.

Предстои да бъдат изготвени предложения за формата на първенството през сезон 2020/2021. Вариантите ще бъдат дискутирани, след което ще се организира нова среща между Национална волейболна лига и клубовете, за да се вземе финално решение за формулата за провеждане на шампионата.