Централният блокировач на българския национален отбор по волейбол Тодор Костов претърпя успешна операция на лявото коляно, съобщиха от клубния му отбор ЦСКА в четвъртък.

25-годишният волейболист получи скъсване на пателарното сухожилие по време на дербито между "червените" и Левски миналата седмица.

"Операцията премина успешно, чувствам се добре. В петък трябва да ме изпишат. За мен това е първа контузия и се чувствам малко странно, но трябва явно да мина и през това. Благодаря на моите съотборници, останах трогнат, когато видях да вдигат моята фланелка след последния мач. Много мил жест. Всеки ден ми звънят да проверят как съм, дали могат да ми помогнат с нещо. Благодаря и на волейболната общественост, защото получавам подкрепа от много хора. Не съм го очаквал", каза Тодор Костов.

Очаква се възстановяването му да продължи около половин година.

"Сега ми предстои около месец почивка, след което започвам рехабилитация. Надявам се, ако всичко е наред, до 5-6 месеца да бъда възстановен и да мога да започна да тренирам. Но всичко е индивидуално и няма конкретна дата за моето завръщане. Много ми е неприятно, защото сме събрани много хубав отбор в ЦСКА, с качествени хора. Яд ме е, че няма да мога да играя с тях. Вече съм го приел и се концентрирам върху това, което предстои", каза още централният блокировач.
ЦСКА победи Левски с 3:1 гейма и заема първо място в класирането в шампионата до момента.