Председателят на Съдийската комисия на CEV Зорица Биелич направи обучителен семинар на българските международни рефери. В него участваха и младите таланти, които са участници в първия по рода си проект Волейболна съдийска академия.

Биелич е в България като наблюдател на арбитрите на започналата днес европейска квалификация за жени до 17 години в София. По идея на Любомир Ганев, президент на БФВолейбол, дамата проведе обучението.

"Радвам се, че отличното отношение между българската федерация и CEV в мое лице продължава. Ще продължим да организираме семинари за развитието на международни и талантливи рефери", коментира Биелич.

"Съдиите трябва да се развиват и затова ще използваме всеки удобен момент за такива събития. Ангажиментите ни са към всички рефери. Затова ще организираме семинари и за международни, и за талантливи, и за делегати", добави Борис Халачев от БФ олейбол.

Пенчо Ангелов, председател на НСКВ, изрази благодарност към ръководството на федерацията. С идването си като президент Ганев непрекъснато се стреми да повишава нивото на родните арбитри. Редовно се организират семинари на най-високо ниво, а Зорица Биелич не за първи път прави семинари у нас.