Радо Стойчев: Радвам се на усмивките на децата, Матей идва винаги, когато може

Волейболната академия „Стойчев-Казийски“ откри официално своята втора учебна година.

„Много сме доволни от реализираната работа и организацията, и това, което постигнахме с академията. Още е малко рано да оценим работата на треньорите. Това ще стане след около 3 години. Засега се радвам на усмивките на децата и се надявам да допринасяме и за тяхното възпитание“, каза един от основателите на академията – треньорът Радо Стойчев.

През новия сезон в академията ще тренират 160 деца, като ще има отбори в шампионата за момичета до 15 години, в този за момчета до 16 години, както и за юноши младша възраст.

„Матей тази година присъства на лагера почти през цялото време. Игра с всички деца, което ги направи страшно щастливи. Смятам, че това е идеята. Той за съжаление днес не може да е с нас, но винаги, когато е в София се включва в работата с децата.

Много е приятно, когато родители ни бладогарят порсълзени, защото това е идеята“, сподели Радостин Стойчев.

„Сега сме в преговори с още два бъдещи спонсора и дано скоро да можем да ги обявим. Надявам се ние скоро да помогне на българския волейбол, като създадем кадри“, коментира още Стойчев и продължи:

„Все още е рано да се определи кои от децата имат бъдеще в световния волейбол. Радващото е, че създаваме една масовост. Резултатите от спортно-техническата работа ще са на по-късен етап. Ние се надяваме да създадем възможност за трениране и на деца от провинцията. Да може деца от провинцията да имат помощ при развитието си. Надявам се да успеем с помощта на нашите треньори. В момента преговоряме с няколко училища и дано скоро намерим подходяща гимназия за нашите цели.“

Свързани материали

  • Школата на Стойчев и Казийски официално откри новия сезон Школата на Стойчев и Казийски официално откри новия сезон
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
волейбол Радостин Стойчев

БГ Волейбол