За първи път като президент на българския волейбол Любо Ганев изгледа на живо мач у нас. Заедно със спортния министър Красен Кралев двамата бяха на трибуните на двубоя за IVECO Суперкупа между Нефтохимик и Хебър, спечелен от бургазлии с 3:0. Това бе и първото спортно събитие в зала в България след пандемията, на което бяха допуснати фенове. 50 процента от капацитета на столичната зала "Христо Ботев" беше изпълнен.

Любо Ганев даде интервю за официалния сайт на БФВолейбол за впечатленията си от организацията и мача:

Най-голямата победа в мача за IVECO Суперкупа като че ли бяха феновете в зала "Христо Ботев". Съгласен ли сте?

Напълно съм съгласен! За мен най-хубавото е, че след толкова дълга пауза феновете се завърнаха в залата. Поздравления за организаторите на мача от Национална волейболна лига. Справиха се прекрасно. Всички медицински разпоредби бяха спазени. Поздравления и за феновете! Носиха маски, седяха на дистанция, подкрепяха любимците си. Мачът за суперкупата показа, че сме готови да продължим по този път. Волейболът има нужда от фенове, от спектакъл. Ето - още в първия двубой пред публика го направихме. Показахме, че като спорт и организация волейболът е сред най-добрите.

Седяхте заедно до спортния министър Красен Кралев с маски на лицето. Какво си говорихте за ситуацията с коронавируса?

Много говорихме. Отчетохме добрата организационна работа. Феновете бяха на едната трибуна, а официалните лица - на другата. Важно беше всички да се убедим, че можем да спазваме протокола. Но да не говорим само за медицински мерки! Волейболът се завърна по най-красивия начин с този страхотен мач между Нефтохимик и Хебър. Поздравления! Много ми хареса играта на младия Денис Карягин. С такива двубои волейболът ще стане по-интересен и ще се вдига бюджетът на клубовете.

Може ли да се каже, че волейболът даде пример на всички останали спортове с мача между Нефтохимик и Хебър?

Мога да го кажа! Не само с организацията. Нашите фенове показаха, че отиват в залата, за да подкрепят своите отбори. И в една необичайна обстановка да спазват всичко и да са за пример.

Съвсем скоро започват националните първенства. Какъв е вашият призив към клубовете и феновете?

Да спазват всички мерки! Безкрайно важно е! Да направят така, че всеки мач да се превръща в спектакъл и да се помни от фенове, състезатели, треньори и организатори.

За първи път гледахте мач в България като президент на федерацията. Как ви се видя нивото на двата водещи отбора след пандемията?

Нефтохимик и Хебър не само са водещи, но и са и най-добрите отбори. Въпреки че мачът завърши 3:0, всички геймове бяха много оспорвани. Така трябва да играят тимовете в България. Колкото повече такива отбори има, толкова по-силно ще е първенството ни. И с всяка година нивото на клубния волейбол ще се повишава. А с това и интересът от фенове и партньори, които ще искат да станат част от шоуто.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.