Сезонът в Суперлигата по волейбол завърши. Анализ на изминалата кампания направи легендата Николай Иванов.

"Ако трябва да разделим сезона на две части, трябва да кажем, че имаше оспорван и интересен редовен сезон и бързи плейофи. Бях изненадан от това, което се случи в плейофите. Навсякъде по Европа, където има голямо текучество на състезатели, където се правят навсякъде нови отбори, времето в редовния сезон го използват за сработка, за обиграване. Във плейофите в чужбина ставаме свидетели на много оспорвани мачове. Пример за това е последният пети двубой в Италия. Докато в България това не го видяхме. Имаше много разлика между отделните отбори и целите, които си бяха поставили", сподели Ники Иванов.

"В момента само в София не може да се прави спорт, освен футбол. Тук няма съответната база. Няма спонсори. В провинциите местните власти помагат на отборите, имат и някакви условия. Те акумулират и голям процент средства. Тях пък ги дават за възнаграждения на състезателите", коментира още Иванов.

В последните 10 години шампиони на страната, освен Нефтохимик, са ставали тимовете на ЦСКА, Марек, Добруджа. Близо десетилетие тим от столицата не печелил тилата.

"Това е тревожна тенденция. Левски и ЦСКА се задъхват, но нещата са съвсем явни и ясни. Отборите в провинцията са облагодетелствани. Базата там съществува", каза още Ники Иванов в предаването "Златният гейм".