Развитие в застой – след серия добри резултати Нефтохимик отново загуби. Ще има ли нови лица в отбора по Коледа и какви са причините за колебанията – гост в студиото на предаването "Златният гейм" е Теодор Салпаров. Той говори и за предстоящия турнир за Купата на България, както и за националния отбор.

"Случиха ми се доста хубави неща в личен план, както и в професионален след требъла с Нефтохимик. Дойде времето и за националния отбор, искаше ми се да се представим по-добре, но с този отбор се представихме добре, искахме да попаднем във финалната шестица, но вече гледаме напред. Сега има олимпийска квалификация, дано всички са здрави и да успеем да се класираме за Олимпиадата", коментира Салпаров.

"Искаше ми се на тези два домакински турнира, Европейско и Световно, да спечелим медал, поне от Европейското, и финална шестица на Световното", добави той.

"Всеки един отбор с добър бюджет иска да вземе класни попълнения, можем да вземем волейболисти-чужденци от средно европейско ниво, първенството ни е много равностойно, клубният ни волейбол започва да върви възходящо", коментира още Салпаров.

"За съжаление загубата от Пирин обезличава тези осем мача без поражение в евротурнири и шампионата преди началото на Купата на България. Ако бяхме спечелили щяхме да имаме по-различно самочувствие. Кепата ще бъде доста интересна, ще има нерви и напрежение, тъй като всеки ще иска да вземе трофея. Предстои ни много работа през новата календарна година, имаме Купа, после реванш с норвежците вкъщи, след това и мач за първенство, за десетина дни ще изиграем 6 мача".

"Ако успеем да намерим класни чужденци, които са по-добри, ще заменим сегашните. Яковлев е най-добрият диагонал във вътрешното първенство, но в ключовите моменти не оправдава доверието. Тези момчета ще играят на много добро ниво след 3-4 години. Ние сме клуб ако загуби титла е драматично, с оглед на бюджета и целите ни. Трябват ни опитни играчи. ЦСКА ще се бори за Купата на България, Аспарух Аспарухов ще вдигне класата на Монтана, Левски ще е различен, Хебър също ще се бори".

"Не съм се напъвал да бъда спортен директор, работата е невидима, а също така и много обемна, не ми пречи да нося отговорност, мъжкар съм, имам и достойнство, правя всичко възможно тимът са върви нагоре, давам максимума и като състезател и като спортен директор, това е един плюс за нашия клуб", добави волейболистът.

"ЦСКА са с едни и същи състезатели от много години, Александър Попов е отличен специалист, той е и добър психолог, всички момчета дават 100 % от себе си, а даже и повече. Само със Симеон Александров се подсилиха, запазиха гръбнака. Те са основния фаворит за спечелването на Купата, ако играят така, независимо, че Хебър Пазарджик са домакин, някой път това натежава. ЦСКА ще е фаворит и за титлата, а шампионатът ще е супер интересен", каза още Салпаров.

"Левски ще е голямата или приятната изненада в турнира за Купата", добави той.