Новият председател на българската федерация по волейбол Любо Ганев говори за широк набор от теми пред камерите на предаването на DIEMA SPORT 2 "Златният гейм". Той дискутира плановете за своя мандат, целите пред федерацията инфраструктурно и спортно-технически, както и даде пояснение на темата за бъдещето представителния тим.

"По-важно от това дали аз ще съм прецедателят на българската федерация по волейбол е това кои ще избрани в управителния съвет. Сигурен съм, че хората, с които ще вляза ще помогнат да постигне видими резултати в подобрение на цялата ни дейност.

"Аз мисля, че ако всички гледаме към една цел всички ще работят заедно. Срещнах се с 13 кметове, за да фиксираме местата на нашите събития за тази година. Искаме да създадем позитивни емоции у хората, които посещават мачове, за да можем да създадем позитивна фенска култура".

"Колкото и да са задълженията на федерация мисля, че максимум в рамките на една година ще ги изчистим. Работим по въпроса за финансирането. Искаме да намерим няколко постоянни партньори на федерацията по волейбол, потенциално за срок от 3-4 години. Планираме и едно голямо събитие, но за момента искаме да го запазим в тайна".

"Всички клубове има горе-долу едни и същи проблеми, сред които един от основните е с трансферите на играчи под 18-годишна възраст. Както във всеки един спорт мисля, че трябва да има 3-4 малки клуба, които да захранват по-големият с деца и състезатели и съответно по-големият клуб да помага на малките, финансово най-вече".

"Няма нито една федерация, която може да плати толкова пари на националните си състезатели, колкото клубните им отбори. Ще се опитаме да договорим за момчетата солидни премии при евентуално класиране във финалната шестица на Лигата на Нациите".

"Още на 13-ти март след събранието и избора на управителен съвет мисля, че ще утвърдим новите треньори на мъжкия и женския отбор. Ще обсъдим всички възможни кандидатури и ще изберем най-добрата", завърши Ганев.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.