Ръководството на волейболната федерация ще остане в същия си вид с председател инж. Данчо Лазаров до 5 април 2021 година. Това решение прие Управителния съвет на БФВ на днешното си заседание. Тепърва то трябва да бъде утвърдено на Общото събрание, където последната дума ще имат клубовете, като очакванията не сочат към друг тип развръзка.

„Мандатът на този Управителен съвет е до април 2021 година. Това е по закон и по Устав, нека не навлизаме в детайли, юристите са го гледали”, заяви Лазаров.

„Най-важното решение ще го вземе Общото събрание и хората, които участват там. Ние само можем да дадем предложение за дневен ред.”

„Да, бях казал, че Световното първенство ще ми е последното начело на първенството. Аз обаче не виждам следващо голямо първенство (у нас – б.р.). Оценките са изключително високи. Мога да ви ги кажа от първо лице – имам предвид чути лично от президента на Световната федерация Александър Боричич. Оценката беше изключително висока. Трябва да се гордеем с това. Няма защо да премълчаваме неща, които са повече от очевидни. Дори напротив – дори Италия, която вървеше напред в цялостната подготовка благодарение на огромния си опит в организирането на първенство от такъв мащаб, останаха зад нас като качество на самата организация. Целият този огромен екип от 300 души работи дълго време в името на това нещо. Наистина трябва да се гордеем. Всеки българин трябва да се гордее.”

„Безспорно е, че можехме по-добре, ако бяхме с пълни сили. Просто лош късмет, така се случи. Не успяхме да реализираме конкурентното предимство на домакинството в пълния му обем. Същото се случи и с Италия, без това да ни успокоява.”

„Можехме да победим бъдещия световен шампион Полша. Това щеше да ни остане.”

„Колкото до бъдещето на Пламен Константинов, дадохме много точна формулировка. Тя гласеше така: двете страни запазват правото си да преосмислят нещата около 4-годишното пребиваване на Пламен Константинов като треньор на българския национален отбор по волейбол и запазват правото си да бъдат свободни в своята преценка дали да продължат или не. Това не значи, че към един определен момент прекратяваме нашите взаимоотношения, което беше редно да се направи, но това не значи, че окончателно сме прекратили възможностите Пламен отново да бъде треньор на България. Дали той би се съгласил, дали не- това е друга тема. Запазили сме тази възможност, която важи и за нас, и за него. И двете страни са свободни в своята преценка. Ако го тълкувате правилно, ще разберете, че вратата не е затръшната, но не е широко отворена.”

„Завръщане на Силвано Пранди в националния отбор? Трябва да гадаем. Това не мога да коментирам, Управителният съвет решава тези неща. Мога да ви уверя, че до този момент не е спрягана нито една потенциална кандидатура. Дори неофициално не сме разговаряли на тази тема. Има нещо твърде важно – трябва да видим как и по какъв начин ще се проведат олимпийските квалификации. Ако имаме сериозни шансове да спечелим една такава квалификация – знаете, това са 6 групи от по 4 отбора – според конкретните цели ще търсим и подходящия треньор. Към този момент нямаме готовност. На 31 декември ще излезе новата рейнтинг листа на Световната федерация и ще разберем. След Нова година най-вероятно ще се знае кой ще бъде селекционер”, добави Лазаров.