Волейболистът на Георги Братоев анализира изминалия кръг първи кръг на волейболната Суперлига на България. Братоев бе гост в предаването на DIEMA SPORT 2 – „Златният гейм“, където бе помолен за коментар за всяка една среща.

„Имах възможност да бъда на мача между Нефтохимик и Добруджа. Отборът на Добруджа показа много изчистена игра. Смятам, че Нефтохимик не показа и 20 процента от това, което може. Всяко ново начало е трудно. Ние не бяхме срещали досега отбор, койо да даде такъв отпор срещу нас. Това сигурно е смутило състезателите. По-младите все още нямат волейболните аргументи да се противопоставят на някого, който в определени моменти играе по-силно от тях. Вальо Братоев, брат ми е, но миналата година знаехме, че вдигаш му една топка и прави точка. Тази година тежестта ще е равностойно разпределена между всички и всички трябва да знаят, че ще носят отговорността“, каза Братоев.

„Според мен не е ненормално да има амплитури. Когато си в отбор като нашия, където всичко е уредено, когато получаваш това, а ти не даваш волейболно е тежко. Всеки си е взел поуката и мисля, че тепърва ще виждаме по-добра игра“

За предстоящия мач на бургазлии с Войводина, Братоев обясни: „Гледах две срещи на този съперник. Те са по-силни от нас. Играейки у дома в нашата зала, мисля, че можем да играем така, че да години победата. Хубаво е у дома да спечелиш чисто, а навън да гониш златен гейм. Засега сме непредсказуеми. След слаб мач може да изиграем силен“.

Помолен да коментира победата на Хебър над  Монтана с 3:1 гейма, Братоев сподели: „Отборът на Хебър показа постоянство. Който прави повече асове и блокади, печели. Не само този, който прави по-малко грешки. В България с оглед на отборите, 4 тима имат претенции за титлата – Хебър, ЦСКА, Левски и Нефтохимик. Ако трянва да говорим за нашите ширини. Хебър е много добър отбор. Ако изчистят грешките си, могат да играят финал.

Марек – Пирин 3:2 гейма

„Определено и двата тима ще създават проблеми на отборите с амбиции за титлата. Пирин е силен домакин. Навън играе една идея по-слабо. Отборът на Марек е интересен. С новите попълнения, ще бъдат от труднопреодолимите тимове в нашия шампионат“, каза Братоев.

Черно море – ЦСКА 0:3 гейма

„ЦСКА е един от основните претенденти. Те играят най-изчистения волейбол у нас в последните години. Ицо е един пример, лично съветвам младите да обърнат внимание. ЦСКА тепърва ги чакат светли моменти. Колкото до Черно море, след като няма достатъчно български състезатели, нормално да се прибегне до чужденци. Броят на чужденците няма значение. Количеството на чужденците е заради липсата на български състезатели“, анализира Братоев,

Миньор – Дея Спорт 3:0 гейма

„Треньорът на Дея Спорт го познавам от 31 години. Един човек, който обича работата си. Дея съществува от 4 години и играе в Суперлигата. Адмирации. Познавам президента, адмирации за него. Миньор и Дея ще са боксовите круши в първенството, въпреки че нямам право да го казвам, заради мача, в който Миньор ни победи в Перник. Ако ме опровергаят, ще бъде добре“, обясни волейболистът.

Дунав – Левски 2:3 гейма

„Равностоен бе мачът. Личи си и от статистиката. Според фундаментална е липсата на Мляков. Дано бързо се възстанови. Той със сигурност ще прави най-много точки. Гордан е интересно момче. Ще видим докъде ще стигнат възможностите му. Справи се добре като лидер на отбора. Мисля, че Левски ще направи крачка напред, сравнено с Дунав. Ако Дунав успее да изчисти играта си от грешки, а Дани Милушев влезе във форма. Дунав ще се бори за място в плейофа. Оттам насетне е въпрос на тренировки и себераздаване. Треньорът им е един от добрите в Суперлигата“, каза Братоев.