ЦСКА победи Левски с 3:1 (25:23, 31:33, 25:15, 25:18) във волейболното Вечно дерби от третия кръг на турнира за купата на България. С успеха волейболистите на Александър Попов се класираха за финалната шестица в турнира за купата на България и лишиха "сините" от възможността да се борят за трофея.

В първия гейм ЦСКА водеше с разлика от няколко точки, но в самия край на гейма "сините" направиха няколко много добри отигравания и имаха реална възможност да изравнят резултата при 23:23, но атаката на Мартин Павлов бе спряна от двойния блок на "червените", които взеха откриващата част с 25:23. Във втория гейм двата тима отново седяха близко в резултата, но в края му с много добра игра на Теодор Богданов "сините" изравниха резултата след 33:31.

И двата отбора можеха да спечелят втория гейм, но в крайна сметка от Левски се оказаха по-настоятелни. В третия гейм обаче интрига нямаше. Смилен Мляков направи серия от точки в полза на ЦСКА още в началото на гейма, а до края му разликата само растеше, за да достигне цели 10 точки при 25:15. В четвъртия гейм ЦСКА стартира по-силно. Играчите на треньора Попов използваха инерцията от предния гейм и направиха разлика от 8:5 при първата техническа пауза. Домакините от Левски пробваха да намалят резултата и намалиха изоставането си само до точка, но след това ЦСКА отново пое инициативата и стигна до крайния успех след 25:18.