Помощник-треньорът на женския национален тим на България по волейбол Антонина Зетова заяви в специално интервю за Гонг, че България е фаворит за място на Европейското по волейбол през 2017 година. Зетова добави, че момичетата са наясно, че не бива да подценяват никого.

Припомняме, че тази вечер България се изправя в първия си мач от Група Е срещу Швейцария в зала „Христо Ботев“.

„Мога да кажа, че след дълга подготовка за тези квалификации, отборът се намира в добра спортна форма за тези квалификации. Знаем, че сме фаворит и естествено ще играем като такъв, но без да подценяваме нашите съперници, с оглед на това, че някои имат апетити за директно класиране. Така, че ще се постараем да покажем максимума и да победим“, започна Зетова.

„Тази година бе по-бедна откъм изяви, но имаше възможност да се даде почивка на по-водещите фигури, които не са имали толкова време за релакс в последните години. Надявам се да завършим най-добре и ползотворно годината“, добави помощник-треньорът.

„Мисля, че трябва да се класираме за Евроволей 2017, защото нивото на нашите противници е по-ниско, но това е винаги и само на хартия. Важно е какво ще покажеш на терена. Смятам, че момчетата са наясно, че са фаворит и не трябва да подценяват никого“, завърши Зетова.