Помощник треньорът на националния отбор Найден Найденов, който ще води тима в последните два мача от Световната лига, коментира пред Гонг новината за оставката на Камило Плачи.

„Някой трябва да довърши тези мачове, след като Камило Плачи си е подал оставката. Аз като официален помощник треньор, просто трябва да свършим тази Световна лига“, сподели Найденов пред Гонг.

„Преди 1 час разбрах официално, че си е подал оставката и ми беше казано, ако съм съгласен, да водя отбора в тези 2 мача. Не мога да оставя отбора в такъв момент, трябва да довършим седмицата, а нататък какво ще бъде, ще се решава допълнително.“

На въпрос, дали знае какви са вариантите за нов треньор и дали той самият е сред тях, Найденов отговори: „Нямам никаква представа. И аз не знаех за тези неща, че ще се случват, това ме изненада. Не мога да коментирам. Като помощник треньор трябва да застана аз, защото няма кой. Какво ще стане нататък, не мога да ви кажа.“

„Не съм се срещал с момчетата откакто сме се прибрали, когато се обяви пред момчетата и пред всички, ще трябва да се съберем и да си поговорим. Да се съберем и да излезем с малко по-високо вдигната глава. За 3 дни магии не могат да станат. Мисля си, че ще има поне малко по-високо самочувствие. Ще се опитвам да ги надъхам“, допълни Найденов.