Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Петър Кънев обяви пред Гонг, че новият старши треньор на националния ни отбор ще бъде избран между Пламен Константинов, Мартин Стоев и Найден Найденов.

„Мога да ви уверя, че по всяка вероятност новият треньор ще бъде българин. Не е тайна, че вариантите са три - Пламен Константинов, Мартин Стоев и Найден Найденов. В следващите дни Управителният съвет на БФВ ще се събере, за да приеме официално оставката на Камило Плачи, тъй като процедурата е такава – той бе избран и назначен след заседание на УС на БФВ и защото ще има спекулации по темата – централата няма да плати неустойка на Плачи, тъй като в договора му е описано, че при раздяла няма да има неустойка. На националния отбор му трябва мотиватор. Принципът на махалото важи за всеки един спорт.“

Ето какво още каза Кънев:

Оставката не изненада никого предвид резултатите на отбора. Сега има пауза в работата на националния отбор, имаме достатъчно дни. Кой ще бъде новият треньор е под въпрос. Новият наставник ще бъде българин, това ви го гарантирам. Той трябва да мотивира момчетата. Задача номер 1 за нашите е Световното първенство.

Много са причините, ние определихме приоритет Световно първенство, защото това носи много точки за крайното класиране на един национален отбор, а от това къде е в ранглистата един национален отбор зависи как ще бъдат структурирани всички групи в първенствата.

Новата схема на провеждане на Световната лига не е правилна. В нея попадат осемте най-добри отбора в 2 групи. Интригата се изгуби. Ще има промени в структурата на самата Световна лига. Някои от играчите бяха в тежко физическо състояние.

Ние изказваме много висока оценка на работата на Камило Плачи в последните 2 години от Олимпиадата, защото това, което то направи с тези момчета беше връх. За съжаление в спорта, а конкретно във волейбола принципът на махалото важи за всеки един спорт, има пикове и падения, а тази година до момента не е от най-силните на мъжкия национален отбор.

Аз никога не лобирам за никого, просто избирам и гласувам за някого. Договорът ще бъде до Олимпиадата.