Монтана се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България. Волейболистите, водени от Даниел Пеев, победиха без проблем втородивизионния Ботев Луковит с 3:0 (25:21, 25:21, 25:16 ) в първи мач от четвъртфиналите на надпреварата, който се провежда в бургаската зала „Младост“.

Така Монтана очаква своя съперник за полуфиналния сблъсък, като ще се изправи срещу победителя от двойката Хебър Пазарджик – Левски, които излизат един срещу друг след по-малко от час.

Двубоят не предложи особена интрига, като тимът на Монтана имаше водеща роля в играта през цялото време на срещата. Волейболистите на Луковит се опитаха да дадат отпор на съперника, но това им се отдаде частично. Те бяха равностойни до средата на първия гейм, след което монтанчани взеха своето.

Във втората част Ботев използва по-лежерното настроение на съперника, като поведоха и диктуваха играта до 10:8 в своя полза. Монтанчани обаче се активизираха, не позволиха изненади и спечелиха втория гейм, като поведоха с 2:0.

В третата част съставът на Даниел Пеев най-накрая загатна за потенциала си, като показа повече концентрация и поведе със 7:0. Разликата бе непреодолима и Монтана спечели мача с чиста победа.