В деня на полуфиналните сблъсъци за волейболната Купа България официалният сайт на БФВ представи по една състезателка от четирите участващи отбора и нейното мнение за предстоящите битки за ценния трофей.  

За представител на Марица (Пловдив) в тази своеобразна четворка бе избрана 164-сантиметровата Жана Тодорова, която заявява, че нито подценява, нито се страхува от днешния съперник на Жълтите – ЦСКА (София).

Ето цялото изказване на 18-годишното либеро на Марица:

“Това са мачовете, за които тренираме цяла година.  Всеки трябва да забрави за леките болежки, които има, и да се мобилизира напълно.  Ако не може сам, другите трябва да помагат.  За това сме отбор.  Аз никога не подценявам ЦСКА, в каквато и ситуация да са те.  Няколко от състезателките им отидоха в чужбина през тази година и им е малко по-трудно.  Никога не ги подценявам, но и не се страхувам от тях.  А съм забелязала, че доста отбори се притесняват, когато чуят името ЦСКА.  Но е много важно уважението между съперниците", заяви Тодорова.

"Не съм очаквала толкова приповдигнато настроение в нашия отбор преди този полуфинал.  Много сме весели, шегуваме се по време на тренировките и, дори когато заниманията ни са с по-късен час, настроението е супер. Тези четири победи срещу ЦСКА до момента през сезона ни дават предимство, но Купа България е съвсем различен турнир.  Не е като първенството, а ЦСКА винаги излизат с едно малко по-голямо самочувствие от другите отбори и това им помага в доста от мачовете", допълни тя.

"Според мен на нас ни куца психиката и работим усилено в тази насока, защото волейболът е 60% спортно-техническа подготовка и 40% психология", завърши Тодорова.