Главният мениджър на Левски Сиконко Георги Захаринов заяви, че е обиден на ръководството на СК Левски и на „сините” фенове, заради тяхното безхаберие за волейбола. Според шефа на клуба това е основната причина за смяната на името на тима.

„На 12 април имаме Общо събрание, на което ще бъде гласувано дали Левски Сиконко ще остане само Сиконко. Този клуб е дал прекалено много за историята на Левски, а от СК Левски не получаваме това, което трябва”, заяви за Гол Линия Георги Захаринов.

„Най-вече сме обидени на феновете. Не може един 20-хиляден Разлог да се противопостави на 2-милионна София. Явно тези привърженици са насочени само към футбола, но във волейбола ще си търсим своите фенове, които да идват в залата само заради нас”, допълни още шефът на „сините”.

„Това решение не е плод на емоции. Говорим го от години. Действително ни боли страшно много, но за съжаление понякога човек трябва да прибягва до крайности.

Левски ни е дал прекалено много, но напоследък се промениха нещата. В крайна сметка спортът се играе заради публиката, а не се играе самоцелно”, каза Захаринов.

Главният мениджър на Левски Сиконко коментира и днешната победа на отбора срещу Пирин Разлог с 3:2 гейма: „Настроението е добро. Върнахме се в играта с една увереност, че мачът ще бъде спечелен от по-подготвения отбор.”

„Ще има един финалист от тази двойка и който пръв се отърси от напрежението той ще спечели. Убеден съм, че нашите играчи са по-добре подготвени и ще спечелим. Ние не сменяме капитана си за всеки мач. Краси Гайдарски не показва нужната игра и затова беше сменен”, допълни Захаринов.