Големият ни треньор Светослав Стойчев още преживява успеха на своя син Радостин в Шампионската лига по волейбол. Специалистът, извел България до световната титла за младежи в Кайро през 1991-ва година, е щастлив от триумфа на италианския Тренто снощи в Прага.

„Много му вярвам”, сподели Светослав Стойчев за сина си и разказа още:

„Той е трето поколение треньор. Моят баща е първият заслужил треньор на България и носител на златен народен орден на труда. Аз станат световен шампион, а сега Радо стана шампион на Италия, на Европа, а догодина има световно клубно първенство. За мен той е първият треньор в света от три поколения треньори и то с големи успехи. Много се радвам, че тръгва по този път и това неминуемо ще донесе резултати. Знае 8 езика перфектно. Непрекъснато се учи. По 100 пъти се гледа всеки мач и решават какво ще правят. Той е перфекционист. Бях в Италия и той от 8 часа като излезе, та до 12 вечерта работи в залата, почти не се видяхме. Не им се кара, с всеки споделя, както трябва да прави добрият треньор, ако иска да постигне нещо.”

Светослав Стойчев заяви, че не е искал да пътува за финалите на Шампионската лига по волейбол в Прага, за да не е в тежест на сина си Радо, който да е напълно съсредоточен на треньорския пост в Тренто.

„Не исках да ходя в Прага, защото не искам да му отвличам вниманието. Като бях в залата в Тренто, той непрекъснато поглеждаше към мен. Исках да е съсредоточен. Отказах да ходя. Исках да се занимава само с мача. Много му вярвам. Не ми иска съвети, но аз му давам – да е честен, да бъде българин и да си гледа работата и той си я гледа. Негови приятели от тук заминаха да му се радват в Прага”, каза още Стойчев-старши.