Либерото на националния ни отбор по волейбол Теодор Салпаров беше щастлив след трудната ни победа с 3:1 гейма над Финландия в първия мач от квалификационна група B по пътя към Игрите в Рио де Жанейро.

„Трикольорите“ успяха да пречупят много корав противник в желанието си да спечелят виза за Олимпиадата в Бразилия. Салпаров обаче с право подчерта, че по-тежките мачове – срещу Русия и Франция – тепърва предстоят и те ще решат нашата съдба.

„Знаехме, че ще имаме много работа при посрещането, защото Николай Пенчев в последния момент се разболя. Треньорът избра от три либера да играе само с едно, защото другите се включиха като полеви играчи. Наясно бяхме, че ще имаме трудности с техните сервиси, но издържахме. Предвид контузиите и проблемите, които имаме в момента, отборът се раздаде и заслужено спечели“, заяви Салпаров пред Дарик радио.

„Много трудно можем да продължим напред, предвид всичк, което ни се случи. Русия и Франция са фаворити, няма какво да се лъжем, но ние трябва да излезем с идеята, че няма какво да губим. Една победа в тези два мача ще бъде голям успех.“

„Сметки? Това е въпрос към старши треньора, той решава какво ще правим в следващите два мача“, каза още Салпаров.


Стефан Стоянов - специален пратеник на Дарик радио в Берлин