Мъжкият национален отбор по волейбол на България запази мястото си в първа дивизия на Световната лига и за следващия сезон, след като в прекия двубоя за оставане в елита победи Австралия с  3:2 (25:20, 21:25, 25:18, 23:25, 16:14). Ето мненията на двамата треньори Пламен Константинов и Роберто Сантили след мача: 
 
"Играхме добре. Направихме някои грешки в края. Водехме, можехме да завършим мача още в четвъртия гейм, имахме 5 точки аванс в гейма – достатъчно, за да започнем да правим грешка след грешка, защото знаем, че трябва да спечелим и винаги в такъв мач е трудно да се играе.  Мисля, че играхме без напрежение, а най-важното нещо е, че намерихме пътя, по който да спечелим този мач. Имаше два фази на мача. Имаше някои много добри моменти, които бяха много добре изиграни от нашия отбор и някои притеснителни неща. Но най-важното е, че победихме и запазихме мястото си в Първа дивизия. Това беше целта", заяви треньорът на България Пламен Константинов.
 
"Беше много трудна Световна лига за нас, защото ние сме много млад отбор, а и ни липсваха четирима играчи. Но въпреки това трябваше да спечелим този мач. Бяхме много близо, но малките детайли ли направиха разликата? Може би да. Тази Световна лига беше добър урок за нашите млади играчи", сподели след срещата селекционерът на Австралия Роберто Сантили.