„Пламен Константинов няма нито една загуба в кариерата си! Ама това е, защото има само едни мач в кариерата си на треньор”, шегуваха се хората след мача на неговия Зираатбанк срещу ЦСКА в Правец. Контролата между червените и турците бе първата среща на Гибона, в която той официално се изяви като треньор, а не като играч, бе в треньорското, а не игрално поле. След серия от пожелания за успешна кариера и шегички по темата от бивши съотборници в националния, Константинов изведе Зираатбанк срещу армейците и взе победа с 3:2 гейма. Мъжът на 2008-ма година трябваше да дава наставления на избраниците си как да изненадат и надиграят по-големите от него на години Николай Иванов и Евгени Иванов. Гостите от Анкара пък съвсем сериозно и с респект приемат новия си наставник.

На въпрос на Гонг като кой треньор иска да бъде, Гибона отговори: „Като никой! Не обичам да копирам. Искам да съм си аз! Може да ползвам опит от много треньори, но не искам да бъда като някой”.

Ето още от коментара на Пламен Константинов пред Гонг след треньорския му дебют:

Доволен към от контролата. Трудно начало като треньор, но поне с победа. А и понякога трудните победи са по-сладки. Хубава проверка стана и за двата отбора, защото играха почти всички състезатели. За ЦСКА само Филип Майо и Ивайло Стефанов само не влязоха, но предполагам, че в София и те ще играят. Тогава и ние ще пробваме и някоя различна схема.

На моменти не знам дали исках и аз да вляза в полето, защото не знам до каква степен ще съм полезен. Но просто някои неща, които сме започнали да градим в тренировъчния процес, като не се получават в такава игрова ситуация, реагирам. В момента не търся отборът да е в перфектно състояние, но искам най-основните неща да се спазват и най-вече с леките топки.

От подготовката, от условията и Правец съм изключително доволен! Първата седмица работихме само за физика, технически се опитвахме, но дори не ги карах да скачат. Втората седмица вече започнахме с топка и волейбол. Назад сме малко с подготовката, личи си, че ЦСКА са по-напред и обиграни игрово. Но те започнаха да тренират две седмици преди нас, имаха и лагер, а ние сега го правим този лагер. Но на мен ми полезно. Искам да ги видя моите играчи повече как реагират като характери, а не в какво състояние са в момента.

Тепърва сигурно ще идват нервите и повечето напрежение. Сега съм спокоен, но може би като започнат мачовете, ще бъда по-напрегнат.