Марек Юнион-Ивкони продължава с усилената подготовка преди старта на втория полусезон в Суперлига „Сами-М“. Битката за титлата при мъжете се подновява този петък (15.01) със срещите от 11-ия кръг, в който дупничани приемат Миньор от 18:00 ч. Шампионите имаха доста проблеми през първата част на първенството, в която записаха 5 победи, 5 загуби и с актив от 16 точки зимуваха на скромното за тях 6-о място.  

„Очаквам да започнем малко по-добре втория полусезон. Имахме малко проблеми с контузии преди и след Нова година, но постепенно всички се възстановиха и се надявам да започнем успешно годината. Очаквам да тръгнем с победа срещу Миньор, а постепенно да навлезем в това състояние, в което искам да виждам отбора“, заяви за сайта на БФВолейбол volleyball.bg треньорът на Марек Юнион-Ивкони Найден Найденов.

През зимния трансферен прозорец дупничани се подсилиха с опитния Красимир Стефанов. Бившият национал може да бъде използван еднакво добре на две позиции – диагонал на разпределителя и посрещач.

„Надяваме се Краси Стефанов да влезе в кондиция, за да може да бъде полезен на отбора в края на сезона. Останалите играчи са същите. До този трансфер се стигна заради липсата на диагонал. Михаил Манджуков се контузи и все още не е ясно до кога ще бъде извън игра. Имаме само един състезател на този пост. Опитахме се да направим някои промени, но не се получи и решихме, че трябва да вземем един играч, който да ни помага и да имаме вариант на тази позиция. Краси дойде преди няколко дни, така че ни предстои доста работа с него“, разясни наставникът на четирикратните шампиони.

„През зимната пауза наблегнахме най-вече на подобряване във физическото ни състояние. Технически също имахме да изчистим доста неща“, каза още Найденов.

Като основни причини за по-слабото представяне на Марек през есента Найден Найденов определи липсата на лидер в отбора и именно проблемите с поста диагонал, заради честите травми на титуляра Михаил Манджуков.

„Пожелаваме си да бъдем живи и здрави. Да имаме по-малко проблеми и да си свършим това нещо, за което сме тръгнали още в началото на шампионата“, завърши Найден Найденов.