Шампионът Марек Юнион-Ивкони определено не се радва на най-добрия си старт през този сезон в Суперлига „Сами-М“. Дупничани се намират в серия от три поредни загуби и с 8 точки, след 2 победи в първите 5 кръга, заемат 6-о място. В последния си мач от първенството волейболистите на Найден Найденов загубиха с 2:3 домакинството си на намиращия се във впечатляваща форма Нефтохимик 2010 Бургас. Марекчани водеха с 2:1 гейма, но допуснаха пълен обрат.

„Получи се хубав мач. За съжаление загубихме. Можехме да спечелим и то с 3:1, но явно тези грешки в края на геймовете, които още не можем да изчистим ни костваха мача. Но като цяло мисля, че отборът игра добре. Контузиите, които имаме в отбора и тези промени в последния момент също ни се отразиха негативно, но продължаваме напред и гледаме към следващия ни мач“, заяви за сайта на БФВолейбол volleyball.bg треньорът на четирикратните шампиони Найден Найденов.  

В двубоя с бургазлии наставникът на марекчани не можеше да разчита на основния си диагонал Михаил Манджуков, който в събота си е извадил рамото. Поради тази причина Найден Найденов бе принуден да преквалифицира центъра на дупничани Борислав Апостолов, който игра на непривичния за него пост. Днес Манджуков ще премине ядрено-магнитен резонанс, който ще даде повече информация за сериозността на травмата. Либерото на шампионите Мартин Божилов пък бе болен и не игра при гостуването на ЦСКА в четвъртия кръг, което волейболистите от Дупница загубиха с 2:3.

„Загубихме два мача с по 2:3 и се намираме в негативна серия, но тепърва има много срещи. Важно е да си направим изводите и да не допускаме нататък такива загуби. В момента отборът явно не може да намери играта си във важните моменти и не се чувства сигурен, но в бъдеще ще работим върху тези неща и ще ги подобрим“, продължи Найден Найденов.

Любопитното е, че Марек все още няма победа в новопостроената си зала. Играчите на Найден Найденов паднаха като домакини от Белогорие Белгород с 0:3  в Шампионската лига и от Монтана с 1:3 в Суперлигата.

„Може да се каже, че вече посвикнахме с новата зала, въпреки че не сме прекарали много време в нея заради гостуването ни в Турция от Шампионската лига и двубоя с ЦСКА в София. Но горе долу мисля, че вече сме се адаптирали“, каза Найден Найденов.

През този сезон при шампионите играят двама младежки национали – разпределителят Николай Манчев и либерото Кирил Котев, който е юноша на клуба.

„Кирил Котев игра срещу ЦСКА и според мен момчето се справи много добре. Като първи мач, като либеро игра наистина силно и ще разчитаме на него по-нататък. От мача с Нефтохимик вчера мога да поздравя Ники Манчев. Вторият гейм започнах с него и остана до края. Игра много добре и това може само да ме радва. Можем след години да разчитаме на него не само в Марек, но и в националния отбор. Включи се и игра много добре като основен разпределител за първи мач. Така че занапред ще разчитам на него, за да може да израства и да се развива“, заяви треньорът на Марек по повод представянето на двамата до момента.

В следващия кръг шампионите имат тежко гостуване на Пирин Разлог. Двубоят е на 28 ноември (събота) от 18:00 ч.