„17 февруари е велика дата за Полша, а ние ще играем тук в Жежов срещу Ресовия” каза старши треньорът на ЦСКА Александър Попов часове преди мача реванш от 1/8-финалите за Шампионската лига. Двубоят в зала „Подпромие” е от 19 часа българско време.

На днешния ден точно преди 30 години в 14:30 часа двамата полски алпинисти Кшищоф Виелицки и Лешек Чихи се обаждат от най-високия на нашата планета, от височина 8848 м и правят първото зимно изкачване и осъществяват най-големия успех в историята на полския алпинизъм.

По обед червените волейболисти проведоха лека тренировка, като в нея участваха и двамата играчи с леки болежки от вчера Николай Николов и Филип Майо. След това Попов каза: „ Моето хоби е планинарството и такива дати помня. Дано да се представим добре. Залата ще бъде пълна. Класиране и прогнози не ни интересуват, а само да имаме добри изяви в Европа. За нас е гордост, че стигнахме до такъв късен етап в Шампионската лига. Има какво да се желае здравословно, не всички са на еднакво ниво. Надявам се, че ще се борят и ще покажат всичко от себе си. Всичко, което трябваше да им кажа, е казано. В съблекалнята ще им кажа сега да дадат всичко и максимума в психологичен план. Спортно-технически сме си направили разбора и знаем някои слаби места на противника ”.

Преди това заниманието на Ресовия пропусна най-резултатният играч Мико Ойванен. Финландецът получи почивка от треньора си и гледаше от трибуните.

Любомир Травица пък сподели интересни неща часове преди мача: „Очаквам дълъг мач. Не може срещата довечера да бъде кратка. И двата отбора ще направят всичко и затова очаквам поне 4 гейма, а най-вероятно 5 с тайбрек. Знаем, че ще бъде яко тежко и трудно. Най-големият ни проблем е, че може да си помислим, че след мача в Самоков сме се класирали за следващата фаза. Че ще ни бъде лесно и това е моят най-голям проблем. Това, че играчите ми са малко отпуснати не е добър знак. Наясно съм , че ЦСКА ще пробва и даде всичко от себе си. Труно ми е да прогнозира изхода от срещата. Мико Ойванен не взе участие защото не бе особено добре. Не направихме и силна тренировка каквато трябва да бъде. Това също ми е проблем. ЦСКА дойдоха два дни преди мача в Полша и това е показателно, че искат да продължат напред. Нека на терафлекса победи най-добрият. Не мога да кажа, че има напрежение при нас, че задължително трябва да победим. Вече постигнахме този голям успех в Шампионската лига. Никой не е очаквал, че ще стигнем до тук. Това е огромен шанс и за Ресовия, и за ЦСКА да преодолее 1/8-финалите. За клубовете ни е велик успех да бъдат след тези най-добри в Европа. И да бъде наравно и противник на Тренто. Това да можем да приемем тим като Тренто за нас би била голяма награда и това дава допълнително много мотивация да играем добре”.