ЦСКА посреща Фенербахче в първия си домакински мач от Шампионската лига във вторник, а двубоят ще противопостави младостта на българите срещу опита на турския тим.

Посрещачът на ЦСКА Иван Колев сподели за Гонг, че „червените” са млади, но изключително нахъсани да победят своя опонент утре. От другата страна, олицетворяващ опита – по-големият от братята Гръбич – 38-годишния Владимир – заяви, че в нашата група няма фаворити, като похвали и българската волейболна школа.

„Приятно е да знаеш, че ще играеш пред собствена публика, не че нямахме подкрепа и в Солун, имахме и там доста добра подкрепа. Тук обаче, според очакванията, залата ще бъде доста пълна. Ще дадем всичко от себе си, за да зарадваме тази публика”, коментира играчът на ЦСКА.

Иван Колев

„Наистина имаме доста контузии, но затова тренираме цяла година и се готвим толкова много хора. Всеки може да бъде заместен на всеки един пост, при проблеми с контузии.”

„Гледахме запис на мача между Фенербахче и Честохова, категорична победа са постигнали. Силен отбор, без съмнение. В нашата група и трите отбора са силни, именити състави. Просто няма лек мач. Няма значение къде играем. Може би Ираклис са малко повече над другите тимове.”

„Млади сме, наистина, но сме доста амбицирани да покажем, че можем. Мачът утре със сигурност ще с голям заряд. Ще се раздадем напълно. Надявам се да победим.”

„Те имат трима чужденци, около които се върти тяхната игра, и добър разпределител. Гръбич, Чочкович и американският диагонал – на тях се разчита най-много. Ако успеем да ги блокираме, ще спечелим и мача”, каза още Иван Колев.

Владимир Гръбич, олимпийският шампион от Сидни 2000 заяви, че няма фаворит в групата, като добави, че всичко може да се случи в предстоящите двубои.

„Ще видим кой е фаворит”, започна Гръбич.

„Имаме информация за ЦСКА. Но не е само важно какво правят българите, а как играем и ние. В първенството в Турция тази година не се представяме много добре. Поне засега, това е факт. Шампионската лига за нас е много важна, ще видим какво ще се случи в нея.”

„Разполагаме с добри играчи, разпределителят ни е от националния отбор, можем да играем на високо ниво.”

Аз знам, че българската школа е много добра. Дали ще победят, не знам. Нашият американски диагонал скача, но не скача толкова колкото вашия.”

„Ираклис да е фаворит в групата… защото Пламен Константинов играе там. Не, няма шанс. В тази група няма фаворит. Всичко може да се случи”, каза още Гръбич, който сподели, че има доста приятели в България.