Най-добрият волейболист на България Матей Казийски снощи бе капитан на отбора на Света в Мача на звездите в Италия. Настоящият шампион в Серия А1 с екипа на Тренто вдигна купата след успех в шоуто с 3:2 гейма над състава на италианските играчи.

Българският талант си пожела пред Гонг да продължава да вдига още купи: „Надявам се да вървим напред и да израстваме, за да достигнем нивото, което притежаваме. Пожелавам си победи и вдигане на още купи. От предстоящите ни мачове никъде няма да е лесно”.

Матей сподели още, че му е било много приятно да играе в един тим с Владо Николов. И двамата са получили по бутилка шампанско за победата си и в предшествалата игра преди шоуто.

Ето още какво сподели пред Гонг настиналият от първия сняг в Италия Матей Казийски:

Стана страхотно шоу в един доста завързан мач без значение. Беше емоционално и приятно. Доволен съм, че имах възможност да участвам в Мача на звездите.

Честта да бъда капитан на отбора на Света се падна на мен, защото все още съм представител на шампиона на Италия Тренто. Изключително ми беше да играя отново в един отбор с Владо Николов. И другите в отбора са страхотни момчета. В залата видях още двама българи. Надявам се, че хората по трибуните са останали доволни защото стана страхотно шоу, не само защото се игра дълъг мач, имаше напрежение, а не бе за убиване на номера.

Любопитно бе, че хората си даваха зор, напъваха се да играят. Дори стана така, че двама волейболисти от нашия тим се контузиха. Дано се оправят. Мурило разтегна мускул на прасеца, а Швидерски си удари лошо врата.

Да изиграеш един мач без значение от резултата е разнообразяващо, но не мога да си позволя да губя концентрация. Предстоят ни много важни мачове, скоро започва отново Шампионската лига. Веднага да се настроим да побеждаваме.

Беше наистина приятно да вдигна купата снощи. Но все пак да не забравяме, че този трофей е символичен. В този мач всички са победители, всички участници заслужават да бъдат наградени и да им се отдаде дължимото.

Забавно бе, че имаше игра преди мача – целене с топки от атака и нашият тим успя да спечели само с една точка повече. Наградата на всеки от нас за това бе бутилка шампанско.

Имам лека настинка защото преди няколко дни в Италия падна сняг. Като цяло съм добре и не се притеснявам от нищо.

Загубата от Кунео не я приемаме като проблем, имахме шанс да направим нещо повече в този мач, но не успяхме, пропуснахме възможностите си.

От предстоящите ни мачове никъде няма да е лесно. Надявам се да вървим напред и да израстваме, за да достигнем нивото, което притежаваме. Пожелавам си победи и вдигане на купи.