"Дадох шанс на три момичета, родени през 2000 година - Добрина Христоскова, Дима Ушева и Ива Халачева. Доволен съм от представянето им", каза пред BGvolleyball.com старши-треньорът на Марица (Пловдив) Иван Петков след чистата победа над Спартак (Варна) в женската НВЛ.

Той коментира и темата дали наистина има смисъл от разширяването на женското първенство на девет отбора:"Трябва да търсим позитивното и да тръгнем от някъде. Няма как от самото начало да има девет силни отбора. Нека издържат две години, за да може да се създаде и втора дивизия, както трябва да бъде. Ние трябва да бъдем позитивни и толерантни към новите клубове, които имат проблеми в началото. Хубаво е, че се учреди волейболна лига, която да помага в разходите на отборите. Ние също се стремим да помагаме с каквото можем. Преди седем-осем години Марица също беше в тежко положение, така че и ние сме тръгнали от такава позиция и знам какво е и колко е трудно. Затова трябва да бъдем позитивни и да се опитаме да възстановим разрушената система."

Специалистът много се зарадва, когато научи, че отборът на Раковски (Димитровград) е постигнал първата си победа в НВЛ - с 3:2 като гост на Славия в София.

"Много съм щастлив и искам специално да ги поздравя. Благодаря на ръководството на тима, че прие няколко наши състезателки, които са наистина много качествени и ще разчитаме на тях. Сигурен съм, че са се борили доста и са изстрадали успеха си", сподели още Петков. "Вече мислим за следващия си мач с ЦСКА (София).  Всичко си зависи от нас. Ще се подготвим максимално, защото искаме да постигнем възможно най-добър резултат."

“Не се получи мач, от който да можем да си направим някакви изводи, но участието на тези три момичета беше позитивно и ще ги амбицира да тренират по-добре. Искаше ми се да изиграем мача с малко повече емоция”, резюмира пред SportenPlovdiv TV наставникът на шампионките.