Българският национален отбор по волейбол за жени победи Хърватия с 3:2 (25:18, 23:25, 21:25, 25:22, 15:12)в първия си мач от Група М на световното Гран При, който се игра в "Арена Самоков".

„Със сигурност отборът на Хърватия сервираше много добре днес. Затрудниха ни доста в два от геймовете“, сподели селекционерът Драган Нешич след края на мача.

„Това е едно от силните качества на хърватския тим, но успяхме да противодействаме успешно на този техен стил на игра. Искам да поздравя Деси Николова за страхотното и включване в двубоя. Много се радвам за нея, тъй като тя до скоро лекуваше контузия. Ева Янева също изигра много силен мач. Но най-много съм доволен от факта, че на тези млади и талантливи момичета им бе даден шанс да играят в този турнир. Осем от тях точно след един месец ще представят България на Световното първенство за жени до 23 години в Анкара. Радваме тяхното израстване и атмосферата в отбора. Нещо, от което имаме нужда. Да се забавляваме на игрището и тази фланелка, която носим да ни мотивира постоянно", допълни Нешич.