Голямата цел на ЦСКА е златен дубъл, заяви диагоналът и посрещач на женския волейболен тим на ЦСКА София Ралина Дошкова в интервю за БГНЕС.

В последните години Дошкова се превърна в основен играч в схемата на Юлия Иванова. 

Веднага след Великденските празници ще се изиграе турнирът за Купата на България по волейбол за жените, като полуфиналите и финалът ще се състоят в столичната зала "Христо Ботев". 

Очаква се скоро да станат ясни точните дати и на плейофите в родното първенство, в което ЦСКА е сред фаворитите.

- Веднага след Великденските празници ще се изиграе турнирът за Купата на България. Какви са очакванията ти?
- Всички в отбора се надяваме, че ще дадем най-доброто от себе, а накрая дано да се поздравим с купата. Мисля, че можем да се справим.

- Полуфиналите и финалът ще се изиграят в столичната зала "Христо Ботев", където Левски домакинстват по принцип. Това плюс ли ще бъде за вечния съперник?
- До колкото знам те тренират в друга зала, а само играят мачовете си в "Христо Ботев". Да, ние сме изиграли там по-малко мачове от Левски, но не мисля, че това ще е чак толкова голям плюс за тях. Всичко ще се реши от това кой отбор има по-добри качества на терена.

- Титлата или Купата е по-важна за ЦСКА?
- И двете са еднакво важни. Голямата цел е златен дубъл.

- Като стана дума за титлата - завършихте на 3-то място в редовния сезон, но тепърва ще се играят плейофите. Левски ли ви е основния конкурент или да очакваме изненада от Марица или Казанлък?
- Марица са сериозна конкуренция. За да играем срещу Левски, първо ще трябва да победим пловдивчанки. Когато играем плейоф, тогава мотивацията е по-различна, отколкото мачовете в редовния сезон. В плейофите всичко може да се случи и много често тези мачове нямат нищо общо с двубоите през сезона.

- Как оценяваш представянето на България на Европейското за девойки младша възраст?
- Това показва какво е нивото на волейбола ни в момента. Не съм аз тази, която трябва да дава някаква оценка. Има си хора за това.

- Еджзаджъбашъ спечели Шампионската лига при жените. Заслужено ли е според теб?
- Определено.

- Като стана дума за Шампионска лига Теди Салпаров може да се похвали с това отличие във визитката си. Ти лично очакваше ли, че той и неговият Зенит (Казан) ще се справят с това предизвикателство?
- Теди Салпаров заслужено спечели и приза за най-добро либеро в тази надпревара. Нямаше по-добър от него, а и Зенит са отбор с много класни състезатели и това, което те направиха не би трябвало да е изненада за никого.

- Едно пожелание за феновете на ЦСКА за предстоящите празници?
- Пожелавам им да си прекарат добре на празниците, да бъдат с любимите си хора и да са живи и здрави. Само ЦСКА!