На фона на грип, СРС-та, бомби, надежди за джакпот, оскъдни пари и какви ли не черни краски, един отбор накара българите да се усмихнат, че дори да извикат от радост, все едно всеки един от тях е спечелил 7 милиона лева от тотото.

“Браво, ЦСКА! Браво, червени! Браво, Българи! Левскар съм, но поклон! Големи сте!” това е едно от хилядите наистина хиляди мнения във волейболните форуми, а когато вечният съперник признава успеха на червените, значи наистина спортът обединява.

ЦСКА е на ½-финал в Европа. Цели 20 години почитателите на най-успешния колективен спорт чакаха подобно постижение, а не само периодично националите да ни стоплят с медал. Купата на Европейската волейболна конфедерация се оказа идеалното място Александър Попов след десетки години на 4-ти километър да получи признание за търпението и постоянството си.

“Нито съм левскар или цесекар,но се радвам, че има хора като този човек Георги Георгиев, които отделят немалки средства и развиват волейбола, без да искат нещо в замяна” - такива думи се откриват и от феновете пъм президента на червения волейболен тим, оставил щаба да работи спокойно и правейки много за детско-юношеската школа.

Големите отбори знаят кога да играят, а така направи и ЦСКА. Спокойно и без да си дава зор поигра в мача, загуби го, но когато дойде момента - изригна. Спечели златния гейм, още неразбраното ново правило в евротурнирите. Браво и поклон пред Николай Иванов и компания. Капитанът с Евгени Иванов, Ивайло Стефанов и Теодор Салпаров знаят насладата на финалите, но с националната фланелка. Сега заедно с младите Теодор Тодоров, Георги Манчев, Стоян Самунев, Антон Василиев и другите юноши на армейците достигнаха и се затвърдиха на европейския връх. Браво и на чужденците, които дойдоха в родината ни, за да усетят най-сладката тръпка 

Треньорът пък на противника - Зираатбанк Пламен Константинов има една любима мисъл - “Велик е не този, който не пада, а онзи, които се изправя и продължава!” Затова е велик ЦСКА. След тежките моменти в миналото, устоя и сега печели. В миналото доказателство за силата в червено са спечелените съответно през 1969 г. и 1976 г. КЕШ и Купа на купите от мъжкия състав на ЦСКА. Първата европейска титла на червените пред 42 години е на практика и първото по рода си отличие спечелено от български мъжки тим в областта на колективните спортове. А сега в новата история ЦСКА отново е първи - първият ни ½-финалист в Европа. Не само във волейбола, а изцяло в колективните ни спортове! Поклон пред червените сърца!