Спомняте ли си филма “Омагьосан ден”, в който главният герой десетки сутрини се събуждаше, но денят бе същият? И така докато изчисти всички грешки в ежедневието си, докато се промени към добро, докато узрее да прескочи в нов ден и етап от живота си.

Такъв омагьосан, но не ден, а цели 3 години имаха волейболистите на ЦСКА. От 10 декември 2009 година при евромачовете си в Самоков те биеха, но все трудна с по 3:2 гейма и сюжетът бе все така драматичен. Снощи обаче Николай Иванов и компания прескочиха в новия ден - биха с 3:0 гейма и то на ½-финал в Европа.

И публиката имаше своя омагьосан ден. Доста време се учеше какво е около волейболното поле, а не на футболния стадион. Това обучение коства и финансови санкции и предупреждения на клуба, но снощи червените сърца бяха истински волейболни фенове. Че дори запяха и “Мила, родино”!

ЦСКА - играчи и публика преживяха своя омагьосан ден и могат да се нарекат истински евробойци. А финалът е хем близо, хем далеч. Достигането до тук, което на футболен език се равнява на ½-финал в Лига Европа е най-големият успех на родния клубен волейбол от две десетилетия.

Омагьосаният ден свърши!