Левски победи за шести пореден път ЦСКА този и поведе с 1:0 победи в женския финал на Държавното волейболно първенство. „Сините“ спечелиха с 3:1 (24:26, 25:12, 25:20, 25:20) гейма и са на един успех от спечелването на титлата. Вторият мач от серията ще се играе в неделя, като домакин на всички мачове е столичната зала „Христо Ботев“.

Преди финалната серия момичетата на Радослав Бакърджиев спечелиха всичките си срещу срещу ЦСКА този сезон, в това число и финала за Купата на България с драматичното тогава 3:2.

В залата сериозна агитка подкрепи отборът на ЦСКА, но това не бе достатъчно за нещо повече от почетна загуба. В началото на мача на трибуните се появи и идеологът на честванията на 100 годишнината на Левски Тити Папазов, който обаче не остана до края,з а да види успеха на „сините“.

Левски започна силно мача, като поведе с 5:0. Преднината се запази до първото техническо прекъсване, което дойде при 8:4. До второто ЦСКА смъкна още една точка за 16:13. Геймът бе на път да свърши в полза на Левски, който имаше два геймбола при 24:22, които обаче не успя да оползотвори и „червените“ взеха първата част с 26:24.

Във втората „сините“ бяха абсолютно безкомпромисни. Първото прекъсване дойде при 8:0, като в тази серия пет аса направи капитана на „сините“ Петя Баракова. ЦСКА успя да скъси малко изоставането след серия от сервиси на Симона Димитрова, но до второто техническо прекъсване, осемте точки преднина на Левски се върнаха. Петя Баракова направи още една поредица от сервиси и в крайна сметка Левски затвори частта при 25:12.

Третата част започна по-силно за ЦСКА и „червените“ имаха 4 точки аванс при първото прекъсване. След него обаче Левски изравни до 8:8, а след това направи преднина от три точки за 16:13. Последва поредица на „червените“, които направиха четири безответни точки, но след няколко сервиса на Вероника Бежандолска, Левски си върна аванса, който запази до края на гейма, като го затвори при 25:20.

Четвъртата част отново започна по-силно за ЦСКА и в началото те поведоха с 5:2. Левски обърна до 8:6, а след това играта започна да се движи точка за точка. В крайна сметка „сините“ успяха да натрупат аванс в края на гейма и след успешна атака на Гергана Петрова, затвориха мача при 25:20.

Най-резултатна бе Гергана Димитрова от ЦСКА, която записа 22 точки в актива си. От Левски Мирослава Паскова направи 16 точки, а Нася Димитрова 14. Петя Баракова се отличи с 8 директни точки от сервис.

Втората среща ще се играе в неделя от 17:30 часа отново в зала „Христо Ботев“.