Тази нощ извънземните от НБА се реваншираха на феновете за гласуваното им доверие да участват в All Star Game. Зад Океана обаче ситуацията е малко по-различна, а и разликата между Мач на звездите в баскетбола и волейбола е голяма. Не, че няма прилика.

Присетих се отново за онова шоу в зала Дружба, но не в София, а в Москва. Преди около две седмици, 3 хиляди зрители по трибуните, 100 костюмирани деятели, 24 играчи, 2 обичани треньори и 1 голям ръководител – президентът Владимир Путин. Причината за този сбор бе дългоочакваният Мач на звездите в Русия. Празник и за милионите тв зрители, а с него се отбеляза 85 години волейбол при братушките.

Къде сме ние? В архивите – в кадрите от близкото и далечно минало, когато покани за шоуто получаваха легионерите ни в Русия. Сега те са в по-топлите страни. Други отидоха на студено – №1 в Бразилия и на планетата през последните години Джиба, американци, французи, италианци, че дори ще стигнем до унгарци.

Гледахме и се усмихвахме на шоуто в Москва, но с лека горчивина в душата – при нас това го няма!

Ние си нямаме волейболен сблъсък България срещу Света. За добро или за лошо тук не играят много чужденци. Е, тази година имаме рекорд по този показател – цели седем!

България е трета волейболна сила в света, но без Мач на звездите. Имаме таланти и звезди, но само за от едната страна на мрежата. Имаме толкова много, за повече от три отбора дори. Кои обаче ще играе срещу тях?

Седем са картотекираните чужденци в Национална волейболна лига, но те не са достатъчни за един отбор, няма играчи да всеки пост, да не говорим за резерви, а и ще пропуснем процедурата по гласуване на феновете!

С всяка изминала година все повече играчи приемат предизвикателството за дойдат да сервират в България.

Издирват се звезди! Да! Вярно е! Издирват се участници за волейболния Мач на звездите в България. Датата на шоуто е неясна, но се надяваме някъде през 2009 година!

Условия: да си чужденец, да можеш да играеш волейбол, да нямаш твърде високи финансови изисквания, да… се впишеш в родната картинка. За сега толкова.

Автобиографии и молба за участие изпращайте в офисите на българските клубове или в БФВ.