С какво феновете на волейбола заслужиха нова порция смях и подигравки?! Толкова години този красив колективен спорт иска признание и повече внимание от футбола например . . . И точно когато бе на път с цялата обич към националите, всичко се срина!

България има служебен шампион при жените, а до часове официално и служебен шампион при мъжете! Не, няма как да не ни се изсмеят отново и да ни кажат: „Смешни сте!“.

Явно целият сезон трябва до го пишем служебен, опорочен, загубен. Въпреки че десетки момчета се потиха, бориха с контузии и гладуваха . . .

Да сте чули в Русия, Италия, Полша или друга волейболна сила да има служебен шампион било то и при юношите младша възраст?!

За два дни от федерацията, Разлог и Дупница изписаха толкова хартия, че за последните 5 години не знам дали са използвали толкова.

А какъв е проблемът в мъжкото ни волейболно първенство? Няма мъжко поведение! Всяка една от страните не прояви сила и поне веднъж отстъпи от думата си.

Като че ли нещо ново се случи на 12 април в Разлог?! Абе хора, Вие ходили ли сте там на мач? Аз откакто се помня все такава гореща е атмосферата със зурлите, от които трябва задължително да капе лига, залата не е смалена, феновете са си едни и същи. Ами в Дупница?! И там обстановката и знамената са същите вече 5-6 години. И заради всички тези спорове за съоръженията, защо федерацията ги е лицензирала като са толкова голям проблем, а не истинската родна действителност?!

И точно когато след половин десетилетие битки Пирин и Марек са на една крачка от първата си историческа титла и то без да се борят със софийски тим . . . каква стана тя? Не знам кой се страхува. Защо просто не пуснат момчетата на полето и да видим кой е по-по-най?! Пък няма пари или тлъст чек, за който да се обстрелват отборите. Всички губят в тази ситуация – волейболисти, федерация, президенти, съдии, фенове . . . Защото пак станахме за смях!

Е как да се превърне волейболът в любим спорт? При всички тези простотии! А отгоре на всичко искаме да отидем на Олимпиада, да сме №1 в Европа, света, Вселената . . .

Ние сме №1 по определяне на служебни шампиони!