Волейболното дерби в Дупница между Марек Юнион Ивкони и Пирин (Разлог) бе не само супер мач, но и гарнирано с колоритни съставки.

Непосредствено преди срещата цигански оркестър с тъпат, акордеон, кларинет и други такива съпроводи от център на града до залата наставника на гостите Любомир Герасимов. Тези музиканти свириха и в залата при победата на Марек с 3:1 гейма в дербито. Шампанско, обаче за първи път нямаше.

При всяко хубаво отиграване и печеливша серия за домакините публиката изпращаше във въздуха и хартиена заря.

10 знамена се вееха в спортното съоръжение в Дупница.

Специално внимание имаше и към дамите дошли да наблюдават срещата от 12-тия кърг на Национална волейболна лига. Всяка една от тях на влизане получи от пъстър карамфил за наближаващия 8-ми март. Заинтригуван от този ритуал венецуелският разпределител на Пирин Франсиско Сотелдо взе едно от цветята и го закачи за раницата си.

Изпълни се и формулата „кръв и зрелища”. Преди последната точка в първия гейма неприятна контузия получи Георги Михов от Пирин. Волейболистът, който игра във Франция и води част от подготовката си с Левски Сиконко, обърна палеца на дясната си ръка. Гледката не бе за хора със слаби сърца. Не бе възможна успешна намеса в залата и той заедно с масажиста на гостите Цветан Манов бяха заведени в болницата в Дупница, където Михов бе гипсиран.

На косъмсе размина от изкълчване на глезена руснакът в състава на Герасимов – Михайл Вуре. Той стъпи накриво след блокада, превиваше се минута на терена, но стана и направи забележителна серия от начален удар – 3 поредни аса и обръщате на резултата в средата на четвъртия гейм.

Този мач би рекорда този сезон по брой на реализирани точки директно от начален удар – общо 23 аса.