Светът на спорта потъна в скръб заради новината за смъртта на една от големите легенди на тениса. Носителката на общо 21 титли от Големия шлем Дарлин Хард почина на 86 години.

Американските медии обявиха, че причината за смъртта ѝ е продължително и тежко боледуване, но не разкриха естеството на заболяването. По време на състезателната си кариера Дарлин Хард е известна с това, че е еднакво силна с изявите си на сингъл и на двойки.

През 1960 г. печели „Ролан Гарос“ и US Open, а година по-късно още веднъж триумфира на Откритото първенство на САЩ. През кариерата си Хард не успява да покори единствено Australian Open, където през 1962 г. играе финали на двойки и на смесени двойки.

Спечелила е три титли от Големия шлем на сингъл, 13 на двойки и пет на смесени двойки. През 1963 г. Дарлин Хард е част от американския отбор, който печели първото в историята издание на Фед Къп (в момента турнирът е известен като Били Джийн Кинг Къп). След края на кариерата си работи като тенис инструктор, а през 1973 г. е приета в Залата на славата на тениса.

„Дарлин Хард имаше огромно влияние върху живота ми в ролята си на спортист, съотборник и приятел. Тя беше най-добрият играч на двойки от своето поколение. Бяхме съотборнички и през 1963 г. заедно спечелихме първото издание на Фед Къп. Това беше момент, който двете винаги си припомняхме. Ще ми липсва“, написа Били Джийн Кинг в „Туитър“.