Италианецът Яник Синер заяви, че е с удоволствие отново ще играе на турнира по тенис Sofia  Open през следващата седмица.

18 снимки

Синер, който е поставен под номер 1 в основната схема, ще се опита да спечели трета поредна титла. През 2020 година в зала "Арена Армеец" той заслужи първия си трофей в Тура на АТП, а през миналия сезон дублира успеха си в българската столица.

"Винаги е приятно да съм тук. София е специално място, където спечелих първата си титла. Винаги се връщам с удоволствие да играя. През тази година нещата са по-различни, защото и Григор (Димитров) ще играе. Хубаво е за феновете, че има още много силни играчи като например Кареньо Буста, който имаше много добър сезон. Ще бъде вълнуваща седмица, в която ще дам всичко от себе си", коментира италианецът,  който е 11-и в световната ранглиста в момента. 

"Има много път до третата титла. Още първият ми мач ще бъде труден. Концентриран съм изцяло върху него и след това мисля за следващия. Ако не успея, значи не е бил моят турнир и продължавам напред.  Но аз съм щастлив, че съм тук. Чувствам любовта на хората. Целта ми е да играя добър тенис. Надявам се, че съм подобрил играта си от миналата година. Целта ми е да се развивам с всяко следващо участие.  Надявам се през тази година хората да видят най-добрия Яник. Тази година сервирам по-добре, удрям по-добре топката. Мисля, че това ще бъде най-добрата ми версия", добави Синер, който по-рано през месеца достигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ.

Той все още не мисли за евентуалния полуфинал с шампиона в София от 2017 година и номер 3 в схемата Григор Димитров, който ще се получи, ако двамата запишат по две победи в надпреварата преди това.

"Има много време до полуфиналите. В такива турнири всичко може да се случи. За момента мисля само за първата ми среща. Но всеки знае колко добър е Григор като играч, какво може, какви големи титли е спечелил. А и винаги е специално, когато играеш в своята страна. За публиката ще бъде прекрасно да го види. Той е идол за много хора тук. Със сигурност това ще бъде акцентът за седмицата. Извън корта имаме добри взаимоотношения", коментира Синер.