През изминалите дни завърши и третият турнир от веригата 17+. Той се проведе на кортовете на ТК "Хепи Уин" до стадион "Славия" и отново станахме свидетели на много интересен и качествен тенис.

Двоен победител и в игрите по единично и на двойки стана Стоян Плугаров. Отлично представяне направи и дебютантът във веригата Калоян Николов, който спечели два сребърни медала.  Във финалния мач Плугаров победи Николов с резултат 4:2, 4:1. По пътя до финала и двамата състезатели победиха класни съперници преди да се изправят един срещу друг. Интересното бе, че до този момент Плугаров не се беше класирал дори за полуфинал по eдинично, откакто съществува веригата и той участва в нея.

Голямата изненада на турнира бе и отпадането още на осминафинал на миналогодишния краен победител във веригата - Петър Трендафилов. До този момент българският национал без особени затруднения печелеше всички турнири на сингъл, в които взимаше участие. В своя първи мач, той загуби от Ваньо Василев с резултат 6:3, което бе и негова първа загуба в игрите на сингъл. Петката, както е известен в тенис средите, направи своя дебют в първия турнир от веригата, който се проведе през месец май.

Загубилите своя  първи мач им се дава право да се запишат и в утешителен турнир. В него победител стана друг дебютант - Никос Панатимитакис, който победи Радостин Радославов с 5:4 (2), 4:0.Веднага след финалите на сингъл стартираха и игрите по двойки.

Всички двойки бяха разделени в две групи по пет и играха на принципа "всеки срещу всеки", като първите две двойки от всяка група се класираха за полуфинала. Там първите от едната група се изправиха срещу вторите от другата.  След дълги и интересни битки на полуфиналите излезнаха двойките Стоян Плугаров и Георги Мирчев срещу Иво Божилов и Стефан Божинов. Двойката Плугаров/Мирчев победи с 6:2. В другият полуфинален мач Калоян Николов в тандем с Ваньо Василев победиха Даниил Иванов и Богдан Владимиров с 6/0.

Въпреки натрупаната умора и много изиграни сетове, и четиримата състезатели показаха борбен дух и желание за победа. В крайна сметка със златните медали се окичи двойката Плугаров/Мирчев, които победиха Николов/Василев с резултат 5:4 (6), 4:2.

Призьорите, както и всички участници получиха награди от партньорите на лигата: изотонични напитки - “4MOVE”, подходящи за тонус по време на физически натоварвания и големите горещини. От “Doppel Herz” бяха подготвили високачествени немски хранителни добавки, освен това от организаторите бяха подготвили и брандирани тениски с бранда “Рефригеранс”.

На 15 септември следва и четвъртият пореден турнир, който ще бъде само по двойки и ще се проведе на кортовете на СК "ДЕМА".

тенис ДЕМА