Радослав Владимиров извоюва победа във втория Мастърс на Интерактив тенис за 2018 година. На финала на Sport Depot Open 2018 в Българския национален тенис център той се наложи над Милен Германов с 2:0 сета (6:4, 6:3). Двамата се познават отлично, а Радо затвърди положителния си баланс от победи и славата си на един от най-добрите тенис аматьори в България.

Първият сет започна с размяна на пробиви, а при 2:1 в своя полза Владимиров успя да задържи предимството си и спечели гейма с 6:4. Във втория сет Милен Германов поведе с 2:0, но Радослав отново обърна резултата и стигна до 3:2. Последва равенство и нов пробив за Милен.

Радослав отговори с нов пробив за 4:3 и взе подаването си за 5:3. В следващия гейм Милен сервираше за оставане в мача, но загуби подаването си, а Радо взе поредната си победа в най-силните турнири на Интерактив тенис.

„Нивото на Мастърсите на ИТЛ се вдига с всяка изминала година” – коментира шампионът след мача. – „Финалът не беше лек. Времето беше тежко, а топките – влажни. При такива условия е нормално силите между опонентите да се изравнят, дори единият да има предимство. Милен игра много добре. Беше стабилен от основната линия и играеше агресивно. Не губеше концентрация и не прибързваше. Затова трябваше да накъсам темпото му. Смених тактиката по време на мача – използвах къси топки и слайс, и успях. Благодаря на организаторите и домакините за отличните условия. Турнирът беше направен професионално от първия до последния мач. А едно от най-приятните неща беше, че последните два мача играхме със съдия на стол.”

Шампионът и финалистът бяха наградени от мениджъра на Интерактив тенис Ивайло Цанков с ваучери на стойност 250 и 200 лв. от Спорт Депо. С представянето си и двамата се класираха за финалите на лигата през декември.

Радо Владимиров ще участва в заключителния турнир на ИТЛ за пръв път. „Реших да пробвам как е да играеш с 8-те най-добри в най-голямата аматьорска верига в България, - каза той. - Регламентът е същият като на ATP-Мастърса в Лондон: 2 групи по 4 души. Интересно ми е да играя в такъв формат.“

До финалите през декември остават два турнира. Осмият вечерен турнир „Лото“ започва на 22 октомври с надпреварата при начинаещите, а записването за тях е отворено до 19 октомври. Мачовете ще се играят на закрито, на базата на „Виа тенис стар“, и ще сложат началото на зимния сезон.