Веселин Димитров спечели втората си титла при средно напредналите в най-голямата аматьорска тенис лига в България. Във финала на Втория вечерен турнир, който се играе в комплекс 18.82, той победи Пламен Пенев с 2:1 сета (1:4, 4:3, 10:4). 

Мачът продължи близо два часа и предложи много емоции и обрати. Пламен взе първия сет с лекота, а във втория водеше с 3:1 гейма и сервираше за титлата. 

До този момент опитите на Веселин да обърне срещата бяха неуспешни. Но когато включи в играта си сечени удари и къси топки, обратът стана факт. Той не само спечели втория сет, но и взе тайбрека с категоричното 10:4, с което отнесе купата.

Пламен игра отлично, слагаше топката в ъглите и ме затрудни много – коментира Веселин. – Във втория сет обаче той се умори, а аз станах по-концентриран. Радвам се на победата и ще продължа да играя и при напредналите. През тази година искам да стигна поне до един финал при най-добрите, а защо и не да взема титла. Играя в ИТЛ отдавна. Новият формат на мачовете ми допада много, както и фактът, че срещите започват в точно определен час. Пожелавам на мениджъра на лигата Ивайло Цанков много успехи и все така да пали аматьорите по тениса.

Днес предстоят полуфиналите при напредналите във Втория вечерен турнир. В първия мач един срещу друг застават шампионът на лигата за 2017 година Адриан Стоименов и Иван Златанов. Във втория изненадата за 2018 Ивайло Боджаков, който спечели надпреварата в категория 500 в Осмия вечерен турнир, ще се опита да надделее над Филип Байерфус. Швейцарецът се включва за пръв път в Интерактив тенис, но има опит в подобни състезания в родината си.

В момента аматьорите от ИТЛ могат да се запишат за седем надпревари в три турнира. Отворени са схемите за Третия и Четвъртия вечерен турнир при начинаещи, средно напреднали и напреднали. Те ще се играят в Tech park и в Tennis 360 (бившите кортове на БСФС). 

По повод 8 март Интерактив тенис организира и традиционния турнир за дамите. Ladies Night 2019 ще се проведе в Българския национален тенис център, а записването е отворено до 8 март. Началото на мачовете е на 11 март, финалът ще се играе на 17-ти, а всички участнички имат гарантирани минимум 3 срещи.

Повече подробности за Интерактив тенис и за турнирите можете да намерите тук.