Лоренцо Музети влезе в една доста неприятна серия. Италианецът записа 6 поредни загуби, преди тази седмица да триумфира в мач от първия кръг на турнира в Астана. 

19-годишният млад талант в последствие отпадна във втория кръг на надпреварата в Казахстан и вече ще се насочи към София, където би трябвало да го видим през следващата седмица. Лоренцо даде ясно да се разбере, какво се крие зад тези 6 поредни поражения и говори откровено за проблемите в своя живот.

„Бях в изключително тежка и неприятна ситуация. До края на май, сезонът за мен бе прекрасен, но след това навлязох в една ужасяваща поредица от загуби. Истината е, че се чувствах зле и нямах никакво желание да играя тенис. Признавам, че раздялата с приятелката ми повлия много лошо на всичко в живота ми. Загубих всякакво желание за игра, и преминах през трудни моменти. Наложи се да потърся психологическа помощ, и за щастие сега съм далеч по-добре.  Още свиквам с мисълта, че трябва да продължа напред, но определено и очакванията на хората ми тежат доста. Знам какво мислят специалистите за мен, много смятат, че дори съм способен да спечеля титла от шлема, но това изглежда доста трудна задача. Трябва да се науча да се справям с напрежението, и определено считам, че, ако успея да го сторя, най-доброто за мен предстои“, каза Музети.